Billa Giuseppe
O Billi Ponuda Odjeli Jamstva i usluge Billa Club Prodajna mjesta BILLA Ukusno Kontakt
Povijest BILLE
 
BILLA Europa


Sve je počelo s jednim malim dućanom u Beču 1951. godine, da bi danas BILLA sa sestrinskim dućanima (Merkur, Bipa i diskontima Mondo i Penny) pokrivala 38% austrijskog tržišta. BILLA je članica REWE GROUP koja je osnovana prije 78 godina kao udruženje samostalnih trgovaca koji su na taj način željeli osigurati povoljnije uvjete prilikom zajedničke nabave robe. Danas je REWE GROUP internacionalni koncern koji posluje u 14 zemalja (Rusija, Ukrajina, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Hrvatska, Austrija, Italija, Njemačka, Francuska, Švicarska), upošljava cca 350.000 ljudi. Vlasništvo grupe je 100% privatno, osnovna djelatnost je trgovina pretežno prehrambenim artiklima te je među najvećim trgovinama prehranom u Europi. Drugi važan segment poslovanja je turistička djelatnost te je REWE drugi po veličini turoperater u Njemačkoj sa svojom agencijom ITS Reisen. Zadovoljstvo nam je naglasiti da ITS Reisen dovodi značajan broj njemačkih turista na našu obalu. Rast i razvoj grupe je umjeren, ali stalan i stabilan s osobitim naglaskom na kvalitetu proizvoda, kvalitetu usluge i najoptimalniji odnos visoke kvalitete-vrhunske usluge-umjerene cijene. Stalni cilj razvoja i poslovanja je ekspanzija na nova tržišta.


BILLA Hrvatska

BILLA je svoj prvi supermarket u Hrvatskoj otvorila krajem 1999. godine u Zagrebu kraj Rotora. Danas u Hrvatskoj imamo 60 trgovina, pola od tog broja su supermarketi prodajne površine od 1200 do 2000 m2 te adekvatno velika parkirališta.

Pored kontinuirane izgradnje novih prodajnih objekata početkom 2005. godine BILLA je preuzela tvrtku MINACO i time značajno povećala svoju ekspanziju.

Realizacija uključivanja stabilne tvrtke MINACO u sustav BILLE provedeno je izuzetno brzo i kvalitetno, a posebno smo zadovoljni činjenicom da su svi uposlenici zadržali svoja radna mjesta i nastavili raditi kao i do sada te da je BILLA kvalitetno pokrila slavonsko tržište.

Trenutno u BILLI radi cca 1800 radnika zaposlenih na neodređeno vrijeme, a BILLA kao poslodavac ulaže svoje maksimume kako bi zaštitila sva prava djelatnika i osigurala im miran i nesmetan rad. Tijekom poslovanja u Hrvatskoj BILLA je uspjela osvojiti zadovoljavajuć tržišni udjel, a osnovne smjernice poslovanja BILLE u budućnosti su povećanje zadovoljstva naših kupaca te daljnja ekspanzija, odnosno otvaranje novih supermarketa u gradskim središtima u cijeloj Hrvatskoj. Što se tiče suradnje s domaćim hrvatskim proizvođačima, dobavljačima i distributerima posebno nam je drago što možemo reći da je ona izuzetno dobra, te da se BILLA trudi biti dobar partner svih poduzeća u Hrvatskoj, svoje obaveze plaćanja ispunjavamo na vrijeme i trajno nam je usmjerenje dobri poslovni kontakti sa svim gospodarskim subjektima. Osim što velik dio asortimana zauzimaju proizvodi hrvatskih proizvođača, također smo s nekima od njih postigli i dobru direktnu suradnju pri proizvodnji naše robne marke Clever.